2015. szeptember 6., vasárnap

Mangós-csokis piskóta szelet

Újabban előszeretettel készítek csokis-gyümölcsös piskótát, mert egyrészt isteni, másrészt nagyon gyorsan kész van. A variációk tárháza szinte végtelen, mert bármilyen gyümölcs jó bele (természetesen nem a görögdinnyére kell elsősorban gondolni J).
Ezen kívül friss gyümölcs helyett tehetünk bele diót, mandulát, mogyorót, aszalt gyümölcsöket, vagy akár kókuszreszeléket is. Csak a fantáziánkon múlik, hogy mit alkotunk. J

Mangós-csokis piskóta szelet
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 250 g cukor
  • 200 g liszt
  • 6 ek. víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 300 g mangó
  • 200 g csokoládé reszelék

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot, majd belekeverjük a csokit és az apróra vágott mangót.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát.
175-180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Kevés porcukorral megszórva tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése