2015. szeptember 18., péntek

Csirkés-spenótos tészta

A napokban fagyasztó ürítést tartok, és szembe találtam magam egy kevéske spenóttal. Főzeléknek elkészítve már nem lett volna elég hármunknak, és igazából nem is kívántam. Pillanatok alatt, nagyon finom étel kerekedett a kis spenót maradékomból. 🙂

Csirkés-spenótos tészta


Hozzávalók:
  • 200 g csirkemell filé
  • 250 g spenót (nekem fagyasztott volt)
  • 150 ml főzőtejszín
  • 150 g száraztészta (lehetőleg üreges, hogy a szósz át tudja járni)
  • 3 ek. olíva olaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  •  4 gerezd fokhagyma
  • 100 g krémsajt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl húsleves
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. 


Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Kicsit átpirítjuk, majd ráöntjük a fehérbort és pár percig magas hőfokon forraljuk, hogy az alkohol elillanjon.


Beletesszük az apróra vágott spenótot, felöntjük a húslevessel és megszórjuk egy kevés szerecsendióval. 


Kb. 20 perc alatt készre főzzük., majd beletesszük a krémsajtot és a főzőtejszínt.


Még forraljuk egy pár percig, amíg egy kissé besűrűsödik, aztán beleforgatjuk a tésztát. 


Kicsit hagyjuk állni, hogy a tészta magába szívhassa a szószt.
Fogyasztáskor, ízlés szerint reszelhetünk egy kis sajtot a tetejére.

2 megjegyzés: