2015. augusztus 26., szerda

Zöldborsó főzelék

Ma egy nagyon egyszerű étel volt az ebédünk, mert óriási munkában voltunk a pici lánnyal J. Egész délelőtt festettünk, nagyon ment az alkotás, szebbnél szebb festmények készültek. J
Így reggel villámgyorsan összedobtam a pörköltet és a főzeléket, hogy zavartalanul pingálhassunk.

Zöldborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó (fagyasztottat használtam)
  • 400 g tejföl
  • 4 ek liszt
  • só, cukor

Elkészítés:

A borsót egy fazékba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje.
Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, majd puhára főzzük.
Egy edényben, egy habverő segítségével csomómentesre elkeverjük a tejfölt és a lisztet, és adunk hozzá a borsó főzővizéből. A keveréket a borsóhoz öntjük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon főzzük, amíg felforr, és besűrűsödik.

Én most pörköltet kínáltam hozzá, de általában tükörtojással esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése