2015. augusztus 12., szerda

Sajtos-karfiolos csirkemell

Nagyon szeretjük a karfiolt, mégis ritkán készítek. Ha hozzáfogok, akkor általában a hagyományos rakott változatot csinálom, vagy rántom. Ez utóbbi elég pepecs munka, úgyhogy nem is gyakran erőltetem. Ma viszont valami új karfiolos ízre vágytam, így neki ugrottam egy új recept kitalálásának, ami nem igényel sok munkát, és a délelőttöm nagy része szabad marad. Ez a pici lányom szempontjából volt ma igen fontos, mert ébredés óta látványosan unatkozott J.
Na, gondoltam bízd anyádra, majd én teszek róla, hogy ki legyen töltve az időd J. Mivel imád minden házi munkában segíteni, így együtt pakoltuk meg a mosógépet, port töröltünk, porszívóztunk, felmostunk.
Ruha tiszta, lakás ragyog, ebéd elkészült. Éljen a csapat munka! Jó étvágyat! J
 
Sajtos-karfiolos csirkemell
Hozzávalók:
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olíva olaj
  • só, bors, őrölt kömény
  • 2 közepes paradicsom
  • 300 g csirkemell filé
  • 200 g krémsajt
  • 250 ml főzőtejszín
  • 350 g karfiol

Elkészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és sós vízben megfőzzük.
Az olíva olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.


A paradicsomokat meghámozzuk, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és magas lángon pirítjuk egy pár percig.


Amikor nagyjából elfőtte a levét, rátesszük a falatnyi kockára vágott csirkemellet, és kissé átpirítjuk.


Hozzáadjuk a krémsajtot és a főzőtejszínt, majd alacsony lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.


A végén belekeverjük a főtt karfiolt, és még egyet forralunk rajta.


Én most zeller zölddel ízesített jázmin rizzsel tálaltam, de tésztával is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése