2015. augusztus 9., vasárnap

Rántott sertés karaj

Nagy dilemmában voltam a mai menüt illetően, mert lövésem sem volt mit főzzek. A szokásos közvélemény kutatásomnak megvolt a szokásos eredménye: -„Mit főzzek ma?” -„Mindegy.”
Így hát gondoltam nem komplikálom túl a mai menüt, esztek amit kaptok alapon rántott hús lesz. Karajt már ezer éve nem ettünk, úgyhogy gondoltam munkára fel! Nem bántam meg, újra meg kellett állapítanom, hogy karajból a legfinomabb a rántott hús. J
 
Rántott sertés karaj
Hozzávalók:
  • 4 szelet hosszú karaj
  • só, bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karaj szeleteket félbe vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.



A szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa).


Bő olajban, közepes lángon arany barnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése