2015. augusztus 18., kedd

Nutellás kifli

Muszáj volt valami finomságot készítenem ebben a borongós, szomorkás időben. Máris jobb a kedvem, és délután lesz mire rájárni a családnak 🙂. Igaz, nem a legszebb süti, de azt hiszem nem is ez a lényeg. 🙂

Nutellás kifli

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1,5 ek. cukor
  •  1 tk. só
  • 3 dl tej
  • 10 ek. Nutella
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.


A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. 



2 lapot megkenünk 5-5 ek. Nutellával, majd rátesszük a másik két lapot. 


Kissé lenyomkodjuk, majd mindkét kört nyolc egyenlő cikkre vágjuk. 


A széles végükről kiindulva feltekerjük a körcikkeket, majd kifli alakúra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük.


Ha újra megkelt, megkenjük a kiflik tetejét tojással.

Előmelegített 175-180 fokos sütőben, 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése