2015. augusztus 9., vasárnap

Meggyes csokipuding torta

A héten már másodszorra készítem el ezt a sütit, mert nagyon nagy sikere van. Könnyű, puha piskóta, finom csoki puding, és kellemesen savanykás meggy. Kell ennél jobb nyári desszert? 🙂
 
Meggyes csokipuding torta

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 125 g cukor
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 ek víz
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

 A pudinghoz:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 750 ml tej
  • 2 ek cukor

 A gyümölcsös zseléhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)
Torta forma: 26 cm.

Elkészítés:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félre tesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk.
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.




A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott lisztezett tortaformába simítjuk. 
180 fokon kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.


A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.
A piskótát is hagyjuk kihűlni. 
Mivel a tortaformában fog dermedni a torta, én a puding ráöntése előtt le szoktam venni a karimát és letisztítom, hogy ne legyen rajta a vajas liszt. A végén nem túl guszta a kész torta oldalán.
Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára, és megszórjuk a meggyel. Én itt kb. 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.


A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet.
A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen).



Ráöntjük a csoki puding tetejére, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése