2015. augusztus 10., hétfő

Hagymás sült burgonya

Kedvelem az ilyen egyszerű ételeket. Van, hogy az ember nem kíván semmit, de valamit mégis enni kell. Na, nálam ilyenkor jönnek az ilyen fogások, a végén pedig olyan jól esik, mintha a világ legkülönlegesebb étele lenne. J
 
Hagymás sült burgonya
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek olíva olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és 6 részre vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és fél karikára szeleteljük. Egy tepsiben összekeverjük őket 5 ek olíva olajjal, megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel és alaposan megsózzuk.
200 fokon kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük. 10-15 percenként kivesszük a sütőből és átforgatjuk.

Sült vagy rántott húsok mellé kiváló köret, de egy salátával önálló fogásként is fogyasztható. Én van, hogy az egészet csak nyakon öntöm ketchuppal vagy fokhagymás majonézzel. Isteni! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése