2015. július 26., vasárnap

Töltött paprika

Drága nagymamám előszeretettel készítette ezt az ételt. Emlékszem, Ő az összes húst paprikákba töltötte, mindig rá kellett szólnom, hogy ne felejtsen el nekem gombócot is gyártani. 🙂 Szép gyermekkori emlék nekem ez a recept, bár már a saját ízlésemre formálva.
 
Töltött paprika
Hozzávalók:

  • 3 db Tv paprika
  • 500 g darált hús
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 100 g paradicsom püré
  • 150 g rizs
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 150 ml víz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 zellerszár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt kömény, cukor

 Elkészítés:

A passzírozott paradicsomot, a vizet és a paradicsom pürét egy lábasba tesszük és alaposan összekeverjük.
Beletesszük a darabolt zellerszárat, a vöröshagymát és a fűszereket ízlés szerint, majd felforraljuk.



A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, a tojásokkal, a reszelt fokhagymával. Teszünk bele, borsot, őrölt köményt, 2 csapott tk. sót. A masszát a paprikákba töltjük, majd a maradékból gombócokat formázunk.



A töltött paprikákat és a gombócokat a paradicsom szószba tesszük és lassú tűzön készre főzzük. 


Amikor minden megpuhul, kivesszük őket a szószból és behabarjuk a tejben elkevert liszttel.


A gombócokat visszatesszük a szószba, még egyet forralunk rajta, majd melegen tálaljuk.

Kínálhatunk hozzá hagymás tört burgonyát, vagy kenyeret, de önmagában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése