2015. július 23., csütörtök

Húsos rakott burgonya

Nálunk az úgy van, hogy senki nem szereti a hagyományos rakott krumplit. 

A férjemnek az a baja, hogy nincs benne hús, a lányom meg akar tőle fulladni (jelzem, én is 🙂), nekem meg gyerekkorom óta nem tartozik a kedvencek közé. 

Ezért született meg ez a recept, ezt mindenki szívesen eszi. Kellően húsos, kellően szaftos, úgyhogy nálunk ilyen a rakott krumpli. 🙂

Húsos rakott burgonya

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 db fokhagymagerezd
  • 6 ek olíva olaj
  • 3 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 dl 20 %-os tejföl
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • grill fűszer
  • pirospaprika
  • majoránna

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát 6 felé, a vöröshagymát szeletekre vágjuk. 
Beletesszük egy tepsibe, meglocsoljuk 4 ek olíva olajjal, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, grillfűszerrel és majoránnával. 
Kb 40 perc alatt 210 fokos sütőben ropogósra sütjük. 10 percenként kivesszük a sütőből és átforgatjuk.

Amíg sül a hagymás burgonya, elkészítjük a csirkemellet. Alaposan megmossuk, majd kockára vágjuk. 
Egy serpenyőben 2 ek olíva olajon elkezdjük pirítani. Megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és készre pirítjuk.

A 3 tojást 10 perc alatt keményre főzzük. Amikor elkészült, hideg vízbe áztatjuk, megpucoljuk, majd felkarikázzuk.

Amikor elkészült a burgonya, hozzáadjuk a pirított csirkemellet, a tejfölt, a reszelt sajt felét és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint még sózhatjuk, majd egy hőálló tálba rendezzük.

Ezután rátesszük a tojás szeleteket és megszórjuk a maradék sajttal. 220 fokon kb 20 perc alatt pirosra sütjük.

Bármilyen ecetes salátával, vagy csemege uborkával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése