2015. június 1., hétfő

Tarhonyás csülök pörkölt

Nagyon szeretjük a pörköltet. A csülökpörkölt az egyik nagy favorit, bármikor teszem az asztalra, egy szemig elfogy. Nem épp egy diétás táplálék, de szerintem éppen ezért olyan finom. 😊

Tarhonyás csülök pörkölt
Hozzávalók:       
  • 500 g vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg bőrös csülök
  • 1 paradicsom,
  • 1 paprika
  • só, bors, őrölt kömény,
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • olaj
  • 500 g tarhonya
Elkészítés:  

Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Beletesszük a pirospaprikát, a kockára vágott csülköt, a babérlevelet, a paradicsomot, a paprikát és készre főzzük.
Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, felöntjük vízzel, sózzuk és néha megkevergetve készre főzzük. Az elkészített tarhonyát belekeverjük a kész pörköltbe, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy a tarhonya beszívja a pörkölt szaftot.

Bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése