2015. június 13., szombat

Souvlaki

Kedves férjem nagy kedvence ez az étel. Már egy ideje emlegette, hogy szívesen megenné, de mindig valami más került az asztalra. Általában valami zsírosabb húsból készítem, de bármilyen húst felhasználhatunk hozzá. Én azért szeretem a zsírosabbat, mert nem szárad ki, és finom omlós lesz akkor is, ha sütőben sül.

Souvlaki

Hozzávalók:
  • 500 g sertés tarja
  • 1 citrom leve
  • 5 ek. olíva olaj
  • 1 tk. oregánó
  • 1/2 mk. őrölt kömény
  • 3 csipet őrölt bors
  • 1 csapott tk. só
(A fűszer mennyiségeket természetesen ízlés szerint változtathatjuk, én ennyit tettem bele.)

Elkészítés:

A húst nagyobb kockára vágjuk, ráöntjük a citromlevet, az olajat és befűszerezzük. Alaposan összekeverjük és egy jól záródó műanyag dobozban 3-4 órát a hűtőben pácoljuk. Én egy éjszakára tettem a hűtőbe, de nem muszáj ilyen sokáig.
A húsdarabokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk, majd grillen, serpenyőben, vagy akár sütőben megsütjük.


Én most elektromos grillen sütöttem, de készítettem már sütőben is. Ilyenkor enyhén olajozott sütőpapírral bélelt tepsire fektetem a nyársakat, és lefedem alufóliával. 180-190 fokon sütöm kb. 45 percet, majd leveszem a fóliát és néha megforgatva, 200 fokon arany barnára pirítom.

Kínálhatunk hozzá sült burgonyát, vegyes salátát vagy tzatzikit. Én pitába töltöttem és mindenki azt pakolt bele amit akart. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése