2015. június 28., vasárnap

Rántott hekk citromos-borsos pácban

Nagyon szép halat sikerült vennünk, úgyhogy gyorsan neki is ugrottam ennek az isteni fogásnak. Amilyen egyszerű recept, olyan nagyon finom.
 
Rántott hekk citromos-borsos pácban
Hozzávalók:
  • 8 db hekk filé
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt színes bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hekk darabokat megsózzuk, ráőröljük a friss színes borsot és meglocsoljuk a citromlével. (Ha valaki citromosabban szereti, tehet rá többet is.) Kb. egy órára félretesszük a hűtőbe pácolódni.
A szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük.
Párolt rizzsel és fűszeres majonézzel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése