2015. június 22., hétfő

Kolbászos kaszinó tojás

Már egy ideje készülök a kaszinó tojás készítésére, de valahogy mindig elmaradt. 

Eddig mindig akkor ettünk, amikor a párom anyukája készített, de most gondoltam a tettek mezejére lépek és én is neki ugrok. Annyi gondom volt csak, hogy nem volt itthon téli szalámim, ugyanis anyósom mindig azzal készíti. Ő azzal keveri össze a főtt tojás sárgáját, és valami isteni finom. 

Na, de mivel nekem erre most esélyem se volt, így szétnéztem a hűtőben és szembe találtam magam a füstölt kolbásszal. Gondoltam rosszat nem tehetek, ha ezzel helyettesítem a szalámit. 

Konzultáltam anyukámmal, és arra jutottunk, hogy baj nem lehet belőle. 🙂 Hát igazunk lett. El is döntöttem, hogy mostantól amikor kaszinó tojást készítek, lesz szalámis és kolbászos is. 🙂

 
Kolbászos kaszinó tojás


Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 100 g füstölt kolbász
  • 6 ek. majonéz
  • só, fehér bors
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 mk. mustár
  • 1 mk. cukor

Elkészítés:

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Amikor kihűlt, eltávolítjuk a héját, majd félbe vágjuk.
A tojások sárgáját robotgépbe tesszük, majd hozzáadunk 1 csipet sót és 2 ek. majonézt. A kolbászról levesszük a héját, és a majonézes tojás sárgával együtt pépesre turmixszoljuk.
A mártáshoz kikeverjük a tejfölt a maradék majonézzel, és a mustárral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.


A kolbászos masszát a tojásfehérjékbe töltjük, majd egy tálba helyezzük. Én francia salátára tettem őket, de ha valaki nem szereti, vagy nincs kedve készíteni mellé, akkor elég, ha ráönti a mártást.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése