2015. június 18., csütörtök

Kapros káposzta főzelék húsgombóccal

Könnyű, nyári étel, friss, zsenge káposztából. Nem is ragozom, jöjjön a recept. 😊

Kapros káposzta főzelék húsgombóccal


Hozzávalók:
  • 250 g darált sertés hús
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 1 csokor friss kapor
  • 100 g rizs
  • 4 apró paradicsom, vagy 1 közepes
  • 1 zöld paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors, őrölt kömény
  • 3 ek. olíva olaj
  • 3 dl víz
  • 1 babérlevél
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát és a 1 gerezd reszelt fokhagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 

Rátesszük a lisztet, felöntjük 3 dl vízzel, megszórjuk pirospaprikával és alaposan összekeverjük.

Beletesszük a falatnyi kockára vágott káposztát, az aprózott kaprot, a babérlevelet, a kockázott paradicsomot és paprikát. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni.


A darált húshoz adjuk a rizst, a tojást, 1 gerezd reszelt fokhagymát, 1 csapott tk. sót, borsot, őrölt köményt. Alaposan összedolgozzuk és kb 2 cm átmérőjű, apró gombócokat formázunk belőle.


Beletesszük őket a káposztába és készre főzzük. A végén beletesszük a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése