2015. június 18., csütörtök

Indiai zöldséges omlett

Valami finom, húsmentes vacsorára vágytam, és mivel itt a cukkini szezon, nem volt kérdés, hogy mi lesz az egyik alapanyag. A cukkinit bármikor, bármilyen formában szívesen megeszem, mert az egyik kedvenc zöldségem. A fűszerezés csak rajtunk múlik, sok féle képpen variálhatjuk. Nekem most egy indiai jellegűre esett a választásom, de lehet olasz vagy kínai íz világot is bele csempészni.
Az omlett összehajtását még gyakorolnom kell, mert így tele zöldséggel nagyon nehezen boldogultam vele. Több helyen el is akart törni, de nagy küzdelem árán belevarázsoltam a tányérba. 😊 Látszik is a fotón, hogy nem egy profi keze alól került ki, de meggyőztem magam, hogy az íze a lényeg, nem pedig a külleme. 😊
 
Indiai zöldséges omlett
Hozzávalók:
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 tojás
  • 50 ml főzőtejszín
  • 5 db apró mozzarella golyó
  • 1 nagy marék rukkola saláta (elhagyható)
  • só, bors
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 csipet chili pehely
  • 1 csipet őrölt koriander
  • 2 csipet curry por
Természetesen a fűszerek arányát úgy variáljuk, ahogy az ízlésünknek megfelel.

Elkészítés:

A karikára vágott vöröshagymát megpirítjuk a kókuszolajon. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a karikára vágott cukkinit, és a fűszereket. Ha megpirult, hozzáadjuk a fél karikára vágott paradicsomot.


Egy tálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, és egy kicsit megsózzuk. Ráöntjük a zöldségekre, rátesszük a tetejére a félbe vágott mozzarella golyókat, és készre sütjük.


A kész omlettre igazgatjuk a rukkolát, majd az egészet félbe hajtjuk.



Aki szeretné, meglocsolhatja egy kis natúr joghurttal is, jól ellensúlyozza a csípős, fűszeres ízeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése