2015. május 15., péntek

Virslis-sajtos falatok

Évek óta készítem ezt a finomságot, mert nagyon gyorsan megvan. 

Bármilyen alkalommal megállja a helyét, vendégvárónak kitűnő ötlet. 

Készíthetjük saját magunk is a leveles tésztát, de miért vesződnénk vele, ha a boltban is tökéletes minőségűt lehet kapni? 🙂

Virslis-sajtos falatok
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 pár virsli
  • 15 dkg trappista sajt
  • ketchup
  • oregánó
  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

A leveles tésztát 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.

A négyzeteket megkenjük egy kevés ketchuppal és megszórjuk egy pici oregánóval.

A virsliket kb 5 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában elfelezzük.

A sajtot 5x1 cm-es csíkokra szeleteljük.

Egy darab sajtot és egy virslit egy tésztanégyzetre helyezünk, majd feltekerjük. 



Ezután megkenjük a falatkákat tojással, majd megszórjuk egy kevés szezámmaggal.
200 fokon 15-20 perc alatt arany barnára sütjük.

Szezámmag helyett szórhatunk rá reszelt sajtot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése