Már egy ideje a fagyasztómban lakott egy csinos kis
kacsamadár. A férjem unszolására kilakoltattam, és egy isteni sültet
készítettem belőle. :) Amilyen egyszerű az elkészítése, olyan mennyei ez a
fogás. Érdemes kipróbálni!
![]() |
Sült kacsa |
Hozzávalók:
- 1 egész kacsa
- 100 g füstölt szalonna
- 3 kis fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ek. olíva olaj
- só, bors, őrölt kömény, majoránna
A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel és egy kevés majoránnával.
Egy magasabb falú tepsit megöntözünk egy kevés olíva olajjal
és vékony szalonna szeleteket fektetünk rá. Rátesszük a befűszerezett
kacsadarabokat, majd azokat is meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal. A húsok
köré tesszük a negyedelt vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd
öntünk alá kb 1 dl vizet.
A tepsit lefedjük alufóliával és kb 2 órát sütjük 180 fokon.
Ha megpuhult a hús alufólia nélkül megpirítjuk egy kicsit.
Burgonya gombóccal, Párolt lila káposztaval nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése