2015. május 15., péntek

Sült kacsa

Már egy ideje a fagyasztómban lakott egy csinos kis kacsamadár. A férjem unszolására kilakoltattam, és egy isteni sültet készítettem belőle. 🙂 Amilyen egyszerű az elkészítése, olyan mennyei ez a fogás. Érdemes kipróbálni!


Sült kacsa
 


Hozzávalók:
  • 1 egész kacsa (nálam 2,3 kg volt)
  • 100 g füstölt szalonna
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. kacsa vagy liba zsír 
  • só, bors, őrölt kömény, majoránna
Elkészítés:

A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és egy kevés majoránnával.

Egy magasabb falú tepsit kikenünk a zsír felével és vékony szalonna szeleteket fektetünk rá. 

Rátesszük a befűszerezett kacsadarabokat, majd azokat is megkenjük zsírral. 

A húsok köré tesszük a negyedelt vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd öntünk alá kb 1 dl vizet.

A tepsit lefedjük alufóliával és kb 2 órát sütjük 180 fokon. Ha megpuhult a hús alufólia nélkül megpirítjuk egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése