2015. május 12., kedd

Sült édesburgonya

Már sokszor eszembe jutott, hogy meg kéne kóstolni az édesburgonyát. Mindig csak halogattam,de végre a tettek mezejére léptem :).  Amikor frissen sülten kivesszük a sütőből, egész finom, de később amikor már nem ropogós, nekem olyan mint a sütőtök. Nem mondom, hogy a kedvencem lett, de egyszer meg lehetett enni.

Sült édesburgonya
Hozzávalók:
  • 2 nagyobb darab édesburgonya
  • só, bors, grillfűszer, őrölt gyömbér
Elkészítés:

A megtisztított és hasábokra vágott burgonyát sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Leszűrjük róla a vizet, megszórjuk grillfűszerrel, őrölt gyömbérrel, majd megborsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
230 fokos sütőben, ha tehetjük grill fokozaton sütjük amíg ropogós nem lesz. Figyeljünk oda rá, mert könnyen megéghet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése