2015. május 15., péntek

Paradicsomos rizs

Az egyik kedvenc alapanyagom  a Serrano sonka. Nem veszek gyakran, mert elég borsos ára van, de ha van itthon, akkor próbálom a lehető legtöbbféleképpen felhasználni. Jelen esetben egy nagyon puritán ételt sikerült feldobni vele.

 
Paradicsomos rizs
 Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet Serrano sonka
  • 100g sárgarépa
  • 100g zellergumó
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 ek cukor
  • 200 g főtt rizs
  • reszelt parmezán
  • só, bors

 Elkészítés:

Az olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott sonkát, majd rádobjuk a kockázott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert. Az egészet összepirítjuk, majd ráöntjük a paradicsom konzervet. Készre főzzük, majd a végén egy kis cukorral ízesítjük. Összekeverjük a főtt rizzsel és reszelt parmezánnal (vagy más sajttal) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése