2015. május 12., kedd

Paradicsomos cukkini ragu

Kicsit besokalltam a hústól, ezért úgy döntöttem, hogy valami zöldséges, alacsony kalória tartalmú
étel lesz az ebéd. Szerencsére a pici lányom is szívesen eszik zöldséges dolgokat, így ez is ízlett neki. 🙂

Paradicsomos cukkini ragu

 Hozzávalók:
  • 3 nagyobb cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 3 ek. olíva olaj
  • 3 db közepes paradicsom
  • fél csokor petrezselyem
  • néhány levél friss bazsalikom
  • só, bors, őrölt kömény, kevés oregánó
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 150 ml zsírszegény főzőtejszín

 Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és az olíva olajon megpirítjuk. Én kb fél óráig pirítottam lassú tűzön, hogy teljesen szétmenjen.

A paradicsomokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a hagymához adjuk.
Beletesszük a paradicsompürét, és felforraljuk vele.

A cukkinit szintén nagylyukú reszelőn reszeljük le, és alaposan összekeverjük a paradicsomos raguval. Addig főzzük , amíg minden teljesen meg nem puhul.

Ha készre főztük, beletesszük az apróra vágott zöldfűszereket és  a tejszínt.
Még pár percig főzzük, amíg a tejszín be nem sűrűsödik.

Párolt rizzsel, vagy főtt tésztával tálalhatjuk.
Készíthetjük húsosan is, vagy esetleg hallal, úgy is nagyon finom.

Nálam az elmaradhatatlan parmezán is ott díszelgett a tetején. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése