2015. május 18., hétfő

Mini calzone

A férjem nagyon szereti a calzoné-t. Sokszor készítem neki a hagyományos, nagy alakú verziót, de ezek a kicsik is nagyon elnyerték a tetszését. A kislányom is szívesebben eszi, mint a nagyot, mert könnyebben meg tudja fogni a kis kezében és csak harapni kell. :)

Mini calzone
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 500g finomliszt
  • 240 ml langyos víz
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 ek. méz
  • 2 tk. só
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 2 ek. olíva olaj

A töltelékhez:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 250 g gépsonka
  • 300 ml tetszőleges pizza szósz
  • 250 g reszelt sajt
Elkészítés:

A langyos vízben alaposan elkeverünk 2 ek. mézet és hozzáadjuk a porélesztőt, majd felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, és belekeverjük a többi hozzávalót. Beletesszük a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
A töltelékhez összekeverjük az apró kockára vágott hagymát, sonkát, a kukoricát és a pizza szószt. A szószból pár kanállal félre teszünk a calzone tetejére.


A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kb. 15x15 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére teszünk egy púpozott ek. tölteléket és egy nagy csipet reszelt sajtot, majd háromszög alakúra formázzuk és a szélein behajtogatjuk.


A calzoné-k tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük egy kevés szósszal és megszórjuk reszelt sajttal.


200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése