2015. május 25., hétfő

Joghurtos-fokhagymás grill szűzérme

Nagy ritkán szoktam venni szűzérmét. Néha leárazzák a kedvenc üzletemben, és egyből lecsapok rá. Igaz, hogy így sem olcsó, de néha megérdemeljük a kényeztetést. 🙂 

Most a párom unszolására bepácoltam, aztán feldobtam a grillre. 

Sajna nincs kertünk, viszont van egy tágas teraszunk, ahol egy kis elektromos grillsütővel szoktunk néha ügyeskedni. Igaz, hogy a faszenes változat sokkal jobb ízt ad az ételnek, de mi így is szeretjük. 🙂


Joghurtos-fokhagymás grill szűzérme
 
Hozzávalók:
  • 600 g szűzérme
  • fél fej fokhagyma
  • 500 g natúr joghurt
  • só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:

 A szűzérmét kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az öklünkkel kicsit lenyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.


A joghurtba reszeljük a fokhagymát, majd a hússal rétegezve egy tálba tesszük.



Lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Forró grillsütőn megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése