2015. május 20., szerda

Csokis-banános puding torta

Ez egy régebbi tortám, aminek most találtam meg a fotóit. Nem egy cukrász remekmű, de nagyon finom. :)

Csokis-banános puding torta

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 10 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 ek víz
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 16 db édesítő tabletta (vagy ízlés szerint cukor)
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 db nagyobb méretű banán
  • 5 dl cukrász tejszín
  • 2 csomag habfixáló por
  • ízlés szerint bármilyen díszítés
Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 


Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon, tűpróbával kb 20 percig sütjük.


A tejből, a pudingporból és az édesítőből sűrű krémet főzünk, majd félretesszük hűlni.


A megsült piskótát két részre vágjuk.


Az alsó részre rákenjük a krém felét, majd felkarikázott banánt teszünk rá.
Erre kerül a piskóta másik fele, majd krém és megint banán. 1 éjszakát pihentetjük a hűtőben.




Másnap a tetejére elkészítjük a habot, a tejszín és a habfixáló felhasználásával. A robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a torta tetejére. Tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése