2015. május 15., péntek

Csirkemell párizsias bundában

Amikor az ember lánya már unja a sima rántott húst, kell valami változatosság. Jelen esetben ez a változat lett a nyerő. Finom, szaftos, és másnap melegítve is ugyanolyan finom, mint frissen sülve (már ha marad belőle). 

Csirkemell párizsias bundában

Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell filé
  • 200 g kukorica liszt (finom liszttel is készíthető, talán még finomabb is úgy)
  • 4 tojás
  • fokhagyma por
  • olaj a sütéshez (itt repce olajat használtam)
Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, nekem a fél kilóból 10 szelet lett. Megsózzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
Megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, aztán megint a lisztben és tojásban.
Rögtön a forró olajba tesszük és közepes lángon arany barnára sütjük.
Burgonyával vagy rizzsel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése