2020. november 28., szombat

Ragacsos csirkeszárny

 Ezt az ételt általában a kislányom kedvéért készítem. Gyerek létére szép mennyiséget tud belőle megenni.🙂 A köretet is mindig ő választja hozzá, ma párolt jázmin rizsre és mexikói sült zöldségre esett a választása. 
A képen úgy tűnhet, mintha néhány helyen égett lenne a hús, de nem az! Senkit ne tévesszen meg, ez a rá pirult pác, ami valami isteni. 😊

Ragacsos csirkeszárny



Hozzávalók:

• 1 kg csirkeszárny
 
• só 

A páchoz: 

• 1 tk ételízesítő (nálam most sózott házi)

• 1 mk bors

• 1 tk őrölt kömény 

• 1 ek fokhagymapor 

• 1 ek Worcester szósz 

• 1 ek mustár 

• 2 ek áfonya lekvár 

• 1 ek paradicsompüré 

• 30 ml olíva olaj 

A lekenéshez:

• olaj


Elkészítés:

A szárnyakat félbe vágjuk (maradhat egyben is), enyhén megsózzuk, majd egy sütő zacskóba tesszük. Természetesen lehet egy nagy tálba is tenni. Én azért szoktam sütő zacskóba, mert így könnyebben bele lehet masszírozni a pácot és nem maszatolok össze mindent. 

Egy tálkában összekeverjük a pác hozzávalóit, majd a csirkeszárnyakra öntjük. Alaposan bele masszírozzuk a húsba, majd minimum 1 órát hagyjuk állni. Ha időm engedi, akkor már reggel bepácolom és hagyom állni ebédig. Amíg elkészülök a körettel és a salátával, addig a szárnyak is szépen megsülnek.

A sütőt előmelegítjük 180C °-ra hőlégkeverésen.

A húst egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lespricceljük olajjal, majd 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Fél időben jó, ha megfordítjuk a húsokat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése