Hát
igen... az örök szerelem, a pörkölt. 🙂 Nem tudom ki hogyan van
vele, de én bármikor képes vagyok megenni. Legyen az bármilyen
húsból (vagy zöldségből) készítve, nálam kedvenc. 🙂 Nem is
szaporítom a szót, jöjjön a recept. 🙂
![]() |
Vörösboros marhapörkölt |
Hozzávalók:
- 2 ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 350 g marha lábszár
- 1 tk só
- 3 csipet bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 kisebb tv paprika
- 1 tk paradicsompüré
- 150 ml víz
- 150 ml vörösbor
Elkészítés:
Az
apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát
elkezdjük dinsztelni a zsíron.
Amikor
megpuhult a hagyma, rátesszük a kockára vágott húst, majd
fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk őrölt köménnyel.
Az
edényt lehúzzuk a tűzről, az ételhez adjuk a pirospaprikát,
majd felöntjük vízzel. Beletesszük
a paradicsompürét, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és
paprikát.
Felöntjük
vörösborral, majd közepesnél kicsit kisebb lángon készre
főzzük.
Én
most tarhonyával tálaltam, de nokedlivel is mennyei. Vagy kenyérrel, vagy rizzsel, vagy tésztával, vagy tökmindegy, csak sok legyen. 🙂🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése