2016. november 5., szombat

Vörösboros marhapörkölt

Hát igen... az örök szerelem, a pörkölt. 🙂 Nem tudom ki hogyan van vele, de én bármikor képes vagyok megenni. Legyen az bármilyen húsból (vagy zöldségből) készítve, nálam kedvenc. 🙂 Nem is szaporítom a szót, jöjjön a recept. 🙂

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:
  • 2 ek sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 350 g marha lábszár
  • 1 tk só
  • 3 csipet bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 tk paradicsompüré
  • 150 ml víz
  • 150 ml vörösbor

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron.


Amikor megpuhult a hagyma, rátesszük a kockára vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

 

Az edényt lehúzzuk a tűzről, az ételhez adjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsompürét, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és paprikát.

 

Felöntjük vörösborral, majd közepesnél kicsit kisebb lángon készre főzzük.



Én most tarhonyával tálaltam, de nokedlivel is mennyei. Vagy kenyérrel, vagy rizzsel, vagy tésztával, vagy tökmindegy, csak sok legyen. 🙂🙂


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése