Ez a fogás gyakori vendég nálunk családi vagy vasárnapi ebédeken. Általában előkészítem előző nap, és a fogyasztás napján csak sütni kell. Nagyon mutatós és isteni finom fogás.
![]() |
Cordon bleu |
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell (4 fél)
- 4 nagy szelet gépsonka
- 4 darab sajt (jelen esetben darabonként egy hüvelykujjnyi gouda)
- só, bors, fokhagymapor
- A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- A sütéshez: olaj
A csirkemelleket hosszában bevágjuk, szétnyitjuk,mint egy
könyvet, klopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Én szórtam rá egy kis
fokhagymaport is, mert nagyon kellemes ízt ad az ételnek.
Egy darab sajtot
beletekerünk egy szelet sonkába, majd a húsba csomagoljuk. Fogpiszkálóval
megtűzdeljük a húst, hogy ne essen szét panírozás közben. Nekem általában úgy
néz ki ilyenkor a batyum mint egy elfuserált sündisznó, de legalább egyben
marad :)
A húsokat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,
alaposan rányomkodjuk a panírt, majd óvatosan eltávolítjuk a fogpiszkálókat.
Aki nem biztos a dolgában, a sütés idejére is benne hagyhatja. Én azért szedem
ki sütés előtt, mert egyrészt könnyebben kijön, másrészt a rányomkodott panír
már elég jól összetartja a húst.
Bő, forró olajban sütjük. Először magas hőfokon, hogy a
panír kérget képezzen és ne tudjon kifolyni a sajt, aztán közepes lángon, hogy
a hús is átsüljön. Így nagyon finom, szaftos lesz a hús és nem szárad ki. Én
időnként megfordítom, hogy egyenletesebb legyen a sülés.
Burgonyapürével, rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése