2015. május 14., csütörtök

Cordon bleu

Ez a fogás gyakori vendég nálunk családi vagy vasárnapi ebédeken. Általában előkészítem előző nap, és a fogyasztás napján csak sütni kell. Nagyon mutatós és isteni finom fogás.

Cordon bleu
Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemell (4 fél)
  • 4 nagy szelet gépsonka
  • 4 darab sajt (jelen esetben darabonként egy hüvelykujjnyi gouda)
  • só, bors, fokhagymapor
  • A panírozáshoz:  liszt, tojás, zsemlemorzsa                             
  • A sütéshez: olaj
Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában bevágjuk, szétnyitjuk,mint egy könyvet, klopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Én szórtam rá egy kis fokhagymaport is, mert nagyon kellemes ízt ad az ételnek.
 Egy darab sajtot beletekerünk egy szelet sonkába, majd a húsba csomagoljuk. Fogpiszkálóval megtűzdeljük a húst, hogy ne essen szét panírozás közben. Nekem általában úgy néz ki ilyenkor a batyum mint egy elfuserált sündisznó, de legalább egyben marad :)
A húsokat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, alaposan rányomkodjuk a panírt, majd óvatosan eltávolítjuk a fogpiszkálókat. Aki nem biztos a dolgában, a sütés idejére is benne hagyhatja. Én azért szedem ki sütés előtt, mert egyrészt könnyebben kijön, másrészt a rányomkodott panír már elég jól összetartja a húst.
Bő, forró olajban sütjük. Először magas hőfokon, hogy a panír kérget képezzen és ne tudjon kifolyni a sajt, aztán közepes lángon, hogy a hús is átsüljön. Így nagyon finom, szaftos lesz a hús és nem szárad ki. Én időnként megfordítom, hogy egyenletesebb legyen a sülés.
Burgonyapürével, rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése