2017. február 21., kedd

Zöldborsós pulykaragu

Sokszor készítek zöldborsós ételeket, mert nagyon szeretjük. Kivételt képez ez alól a mi pici lányunk, aki fej vesztve rohan az ellenkező irányba, ha meglátja. 😊 Ilyenkor neki valamilyen más alternatíva játszik, mert ugye éhezni nem lehet. 😊 Most egy kis pulykahúst dobtam fel a borsóval, ami nem csak nagyon finomra sikerült, de villámgyorsan el is készült.

Zöldborsós pulykaragu 
Hozzávalók:
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 80 g póréhagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 300 g pulykacomb
  • 1 tk majoránna
  • 1 ek grill fűszer
  • 1 ek mustár
  • 250 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 250 ml tejszín

Elkészítés:

A hagymákat apró kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 


Hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykacombot és a mustárt, majd megszórjuk grillfűszerrel és majoránnával. Felöntjük kb 350 ml vízzel, majd elkezdjük főzni.

 

Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a zöldborsót, majd készre főzzük. Ha nagyon elfőné a levét, vízzel pótoljuk. A végén nem kell túl sok nedvességnek maradni alatta, inkább szaftos legyen.

 


Felöntjük tejszínnel, majd pár perc alatt összeforraljuk. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, de nokedlivel is nagyon finom. 😊