2016. május 26., csütörtök

Tejfölös hús

Az apai nagypapám sokszor készítette ezt az ételt amikor vasárnapi ebédre mentünk hozzájuk. Imádott főzni az öreg, és piszkosul értett is hozzá. Sajnos a pontos recept nincs meg, mert még nagyon fiatalka voltam mikor papa elment. Akkor még nem érdekelt a főzés, így recepteket sem gyűjtöttem, úgyhogy eszembe sem volt elkérni tőle. Az emlékeim alapján szoktam ezt az ételt megfőzni és még a mai napig dolgozom a tökéletes ízesítésen, de így is nagyon finomra szokott sikerülni.  Amúgy nem csak azért szeretem ezt az ételt mert finom, hanem azért is mert nagyon gyorsan elkészül. Így több idő marad a családra és nem kell a tűzhely mellett állni egy fél napig. Papa is így gondolta annak idején, úgyhogy ez is fontos része a receptnek . :)

Tejfölös hús
Hozzávalók:
  • 3 ek sertészsír
  • 5 szelet sertés karaj
  • 10 csipet só
  • 5 csipet fehérbors
  • 5 csipet őrölt kömény
  • 3 gerezd fokhagyma
A teljes receptet a fotóra vagy az alábbi linkre kattintva találhatjátok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése