2015. szeptember 26., szombat

Gulyás leves

A gulyás az egyik kedvenc levesem, bármikor szívesen eszem. Ha pedig van hozzá egy kis csípős szósz, akkor egyenesen a mennyben érzem magam. J Én úgy szeretem, ha megáll benne a kanál, de ha valaki hígabbra szeretné készíteni, tegyen több vizet bele. Viszont akkor a fűszerezésnél is picit oda kell figyelni, hogy nehogy ízetlen legyen.

Gulyás leves
Hozzávalók:

  • 4 közepes vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 500 g sertéscomb
  • 0.5 db paradicsom
  • 0.5 db paprika
  • 1 ek par püré
  • 2 ek pirospaprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 csapott tk só
  • 0.5 csapott tk fehérbors
  • 1 db babérlevél
  • 3 dl víz
  • 3 kisebb burgonya
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 2 kisebb fehérrépa
  • 2 ek zellerzöld
  • 1 l víz

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron.
Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot, az őrölt köményt, és a babérlevelet.
A húst falatnyi kockára, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, teszünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és puhára főzzük.



Hozzáadjuk a zöldségeket és a zeller zöldet, majd felöntjük vízzel.



Ha szükséges még sózhatjuk.

Az egészet puhára főzzük, majd friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése