2015. július 21., kedd

Fehér bab leves

Ma egész délelőtt Barbie ruhát gyártottunk a kiskorúval. 🙂 Hát mit mondjak, az ínhüvely gyulladás, és a szem kigúvadás kipipálva! 🙂 Nem egyszerű művelet azokat az apró ruhákat összeöltögetni, főleg úgy, hogy kézzel kellett varrogatni, mert a varrógéphez nem sok közöm van.
Még szerencse, hogy nem terveztem különösebb főzőcskézést, mert ez egy igencsak időigényes tevékenység. Szerencsére egy olyan levest képzeltem el mára, amit csak reggel fel kell dobni a tűzhelyre, és nem sokat kell vele foglalkozni a továbbiakban.
Az egész délelőtti kemény munka után igazi jutalom volt a finom, tartalmas bableves. 🙂
 
Fehér bab leves
Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olíva olaj
  • 250 g füstölt sonka
  • 150 g füstölt kolbász
  • 3 nagy szem burgonya
  • 4 közepes sárgarépa
  • 350 g fehér bab (most konzervet használtam)
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • pirospaprika
  • só, bors, őrölt kömény
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

Az olíva olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd kis víz hozzáadásával, egy botmixer segítségével össze turmixszoljuk. Ezt nem muszáj megtenni, én így szoktam, mert sűríti a levest.

Adunk hozzá pirospaprikát, majd beletesszük a sonkát, a kolbászt, a karikára vágott répát és a kockázott burgonyát. Hozzáadjuk a babérlevelet, a negyedelt paprikát és paradicsomot. Felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel.
Közepes lángon főzzük a levest, amíg minden puha nem lesz.

A főzés vége előtt 5 perccel beleönthetjük a fehér bab konzervet (levével együtt), és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése