Ma a kis család rántott
húst kapott ebédre egy kis burgonya pürével, ami sajnos az én étrendembe nem fér bele. Arra gondoltam, hogy készítek
valami finom, könnyű levest. Így esett a választásom erre a nem éppen
szokványos tojás levesre. Igazából a hagyományos tojás levest is nagyon
szeretem, de most valami turbózott változatra vágytam . :) Így került bele a
répa, ami már egy ideje nézett rám a hűtőből, úgyhogy nem akartam, hogy
megromoljon. Meg aztán az sem árt ha valamivel jól is lakom, mert ugye a sima
tojás leves nem túl laktató :)
A hozzávalókhoz
természetesen azt írtam le, amit én használtam, de nyugodtan lehet hagyományos
liszttel, zsiradékkal és tejszínnel készíteni. Attól csak finomabb lesz. :)
Hozzávalók:
- 1 ek. kókusz olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 2 tojás
- 1 nagy sárgarépa
- só, bors, őrölt kömény
- 1 dl csökkentett zsírtartalmú főzőtejszín
- 1 ek. glutén mentes liszt
- 2 tk. apróra vágott petrezselyem levél
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük
az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk őrölt köménnyel. Rátesszük a vékony karikára vágott sárgarépát, és
még egy kicsit átpirítjuk. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával, felöntjük 6
dl vízzel, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet,és lassú tűzön
főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
Amikor elkészült, a két
felvert tojást apránként belecsorgatjuk a levesbe, majd megvárjuk amíg megfő.
Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta. A végén ízlés
szerint tehetünk bele ecetet, de aki nem szereti, ki is hagyhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése