2015. június 8., hétfő

Sütőzacskóban sült csirkecomb

Mivel állandó fogyókúrában vagyok, így gyakran próbálok alacsony zsír és szénhidrát tartalmú ételeket készíteni.  A család kapott mellé zelleres burgonyapürét is, én viszont hősiesen beértem a répával. :)
 
Sütőzacskóban sült csirkecomb
Hozzávalók:

  • 6 db fél csirkecomb
  • só, bors, őrölt kömény, fokhagymapor

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és sütőzacskóba helyezzük. Tehetünk mellé bármilyen zöldséget, amit előtte egy kicsit megsózunk, de zöldség nélkül is ugyanolyan finom.
Én most répát adtam hozzá egy kis szeletelt fokhagymával, de néha készítem úgy is, hogy rengeteg zöldséget teszek bele: burgonyát, vöröshagymát, répát, zellert, borsót, stb...



Kb. fél dl vizet öntünk alá, majd bekötjük a zacskó száját. A zacskó tetejét 4-5 helyen ollóval megcsipkedjük, hogy egy kis gőz távozni tudjon sütés közben. 200 fokon kb. 1 órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése