2015. június 7., vasárnap

Kolbászos-hagymás lepénypalacsinta

Tegnapról maradt két darab sült kolbászom. Reggelire nem lett volna elég hármunknak, kidobni meg nem akartam. Így elővettem ezt a régi lepénypalacsinta receptet, és nagyon finom reggeli kerekedett belőle. 

Kolbász helyett tehetünk bele sonkát, virslit, krinolint, zöldségeket, vagy bármit, amit szeretünk. 

Természetesen nem kell előre megsütött kolbászt tenni bele, nekem is csak azért került bele mert volt kéznél. Elég a palacsinta tészta hozzáadása előtt kicsit átpirítani a hozzávalókat.

 
Kolbászos-hagymás lepénypalacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db kolbász (kb. 15 cm)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
Palacsinta tésztához:
  • 125 g liszt
  • 2 tojás
  • 190 ml szóda
  • 1 csipet só
  • 1-2 ek. olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:

A palacsinta tészta hozzávalóit egy tálban egy habverő segítségével összekeverjük, majd félre tesszük, hogy álljon egy kicsit.
Egy nagyobb, teflonos serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát és a kolbászt.



Ráöntjük a palacsinta tésztát és közepes lángon pár percig sütjük. Folyamatosan alákukucskálhatunk, hogy eléggé megpirult-e már.


Ha elég sültnek látjuk az alját, megfordítjuk. Na most itt álljunk meg egy pillanatra, mert ez nem annyira egyszerű. 🙂 Ha valaki nagyon ügyes, és úgy "séfesen", egy csukló mozdulattal át tudja fordítani, akkor tegye meg. Én amilyen szerencsétlen tudok lenni, tuti kiborítanám a földre az egész kreálmányt, úgyhogy az ilyesmihez hozzá  se fogok. Meg lehet próbálni sütőlapáttal is átfordítani, de nekem olyankor eltörik a lepényem. Én rá szoktam borítani egy hasonló méretű teflonos serpenyőt, átfordítom, aztán abban sütöm tovább. Szerintem így a legegyszerűbb.


Amikor elkészült a lepény, egy tálra tesszük és cikkekre vágjuk.


Én paradicsommal, paprikával és újhagymával tálaltam, de bármilyen salátával finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése