2015. június 3., szerda

Expressz rakott karfiol

Ez egy igazi maradék mentő recept, mert mindenből volt itthon egy kicsi. Nem is vesződtem a hagyományos rakott karfiol összerakásával, inkább gyorsan összekevertem mindent és bedobtam a sütőbe. Nem lett belőle túl nagy adag, de egy ebédre bőven elég volt két embernek.
 
Expressz rakott karfiol
Hozzávalók:
  • 250 g pörkölt (nekem vegyes volt itthon, csirkemell-zúza-szív)
  • 3 nagyobb karfiol rózsa (nekem fagyasztott volt itthon)
  • 100 g jázmin rizs
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 ek. petrezselyem zöld
  • 2 ek. olíva olaj
  • 100 g krémsajt
  • 100 g főzőtejszín
  • 50 g reszelt sajt
 Elkészítés:

A rizst kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük dupla adag vízzel, borsozzuk, majd megszórjuk ételízesítővel.  A karfiolt apróra tördeljük és a rizshez adjuk. Lefedve pár percig forraljuk, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet. Minimum fél óráig hagyjuk így párolódni.


Amikor a rizs magába szívta a vizet és megpuhult, belekeverjük a pörköltet.



Ha az edényünk nem tehető sütőbe, akkor átöntjük a rizses húst egy hőálló tálba, vagy tepsibe.
Egy tálkában elkeverjük a krémsajtot a tejszínnel, és a rizsre simítjuk. 


Ráreszeljük a sajtot és megszórjuk egy kis petrezselyem zölddel.


220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése