2015. június 19., péntek

Citromos-fűszeres csirkemell csíkok

A mai napon is különcködtem ebéd ügyben, mert a kis család pizzát evett. Így ki kellett találnom magamnak is valami finomságot. Nagyon ízletes, pikáns íze lett a húsnak a citromtól, és jól illett hozzá a saláta is. Igazi könnyed, nyári ebéd volt, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok. 🙂
 
Citromos-fűszeres csirkemell csíkok

Hozzávalók:
  • 1 db csirkemell filé
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • fél citrom leve
  • só, bors, oregánó,pirospaprika, kakukkfű, őrölt kömény, szerecsendió, fahéj, fokhagyma por (ízlés szerint)

Elkészítés:

A fűszereket mozsárba tesszük a sóval, és alaposan összetörjük. A csirkemellet csíkokra, a hagymát karikára vágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olíva olajjal és a citrommal, majd minimum 1 órát hagyjuk pácolódni.
Forró serpenyőben arany barnára sütjük.

Én jégsalátával és joghurtos-snidlinges öntettel tálaltam, de készíthetünk hozzá steak burgonyát, vagy párolt rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése