2015. május 12., kedd

Zöldséges-csirkés tarhonya

Ez egy igazi zöldségmaradék mentő recept. Mindenből volt egy kicsi a hűtőben, fagyasztani már nem volt érdemes, úgyhogy nekiálltam ennek az egyszerű, de annál finomabb ételnek. 😊

Zöldséges-csirkés tarhonya
Hozzávalók:
  • 150 g zellergumó
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g csiperke gomba
  • 1 tv paprika
  • 1 piros pritamin paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olíva olaj
  • 300 g csirkemell
  • 200 g tarhonya
  • kb. 500 ml húsleves
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 50 g paradicsom püré
  • 1 ek. barna cukor
  • só, bors, őrölt kömény, oregánó
Elkészítés:

Olíva olajon megdinszteljük a lila hagymát és a fokhagymát. A csirkemellet csíkokra, a zöldségeket falatnyi darabokra vágjuk, majd rátesszük a hagymára. Megfűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, és alaposan összekeverjük.
Amikor egy kis levet ereszt, belekeverjük a tarhonyát és felöntjük a húsleves 1/3-ával. A többi levest fokozatosan adjuk hozzá és időnként átkeverjük. Figyeljünk oda, mert nem biztos, hogy az összes húslevesre szükségünk lesz, inkább kóstolgassunk. A főzés vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint tehetünk bele 1 ek. cukrot, kihozza az ízeket. Addig főzzük a ragut, amíg minden meg nem puhul és el nem fő a leve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése