2015. május 16., szombat

Zöldséges-csirkés tagliatelle

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor egy receptoldal háziasszonyává választottak egy hónapra. Rendszeresen elő kellett rukkolni egy-egy új étellel, úgyhogy fel volt adva a lecke. 🙂

Zöldséges-csirkés tagliatelle 

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zöld pritamin paprika
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg tagliatelle tészta
  • olíva olaj
  • őrölt bors
  • 1 mk mustár
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 ek. metélőhagyma
Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olíva olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát, a paprikát és a répát vékony csíkokra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük, majd a húshoz adjuk. Pár percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, rádobjuk a metélőhagymát, majd készre főzzük.
Sós vízben megfőzzük a tésztát és az elkészült raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése