2015. május 19., kedd

Töltött paradicsom

Valami könnyű vacsorára vágytam és a családi fasírtozás ebbe nem fért bele. 🙂 Erre a finom töltött paradicsomra esett a választásom, mert volt a hűtőben egy fél grill csirkemell ami pont illett hozzá. Nagyon jól esett, megérte elkészíteni. 🙂
 
Töltött paradicsom
Hozzávalók:
  • 2 extra nagy paradicsom
  • 1 fél csirkemell grillezve vagy sütve
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 100 g csemege kukorica
  • pár levél friss bazsalikom
  • 200 g zsírszegény túró
  • 3 púpozott ek. majonéz
  • só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:

Egy tálkában kikeverjük a túrót a majonézzel, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. A csirkemellet és a lila hagymát apró kockára vágjuk, beleforgatjuk a majonézes túróba. Hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott bazsalikomot, majd az egészet alaposan összekeverjük.


A paradicsomoknak levágjuk a tetejét és kikanalazzuk a belsejét.


Beletöltjük a majonézes salátát és rátesszük a kalapját.



Fokhagymás, vajas pirítóssal tálalhatjuk, de magában is nagyon finom.
Úgy variálhatjuk a tölteléket, ahogy csak szeretnénk. Én készítettem már tonhallal, csirke májjal, és koktélrákkal is. Az öntet is mindegyiknél más volt, hol joghurtos, hol foghagymás, vagy ezer sziget. Csak a fantáziánk szabhat határt. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése