2015. május 12., kedd

Mézes BBQ csirkemell nyárson

Igyekszem egészségesen táplálkozni, bár nem mindig sikerül. :) Most viszont azt hiszem sikerült nagyon fitnessnek lennem. Ez az étel alacsony kalória tartalmú és nagyon finom, úgyhogy lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatjuk.

Mézes BBQ csirkemell nyárson

Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell filé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 150 g Mézes BBQ grill pác (én most lusta voltam és megvettem készen a boltban, de magunk is elkészíthetjük)
  • olíva olaj
Elkészítés:

A csirkemellet, a hagymát és a paprikát nagyobb kockára vágjuk és enyhén megsózzuk. Összekeverjük a grill páccal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Sütés előtt fapálcákra szúrjuk a húst a zöldségekkel. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, majd ráteszünk egy sütőpapírt és enyhén bekenjük olíva olajjal. Ráfektetjük a nyársakat, és lefedjük alufóliával.
200 fokos, előmelegített sütőbe tesszük és kb 25 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, 220 fokra állítjuk a sütőt és kicsit megpirítjuk.
Sült édes burgonyával és tzatzikivel tálaltam, de bármilyen más körettel is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése