2015. május 25., hétfő

Grillezett padlizsán paradicsomos túró töltelékkel

Valami nem szokványos köretre vágytam a grillezett hús mellé. Volt egy magányos padlizsánom a hűtőben, úgyhogy nekiugrottam és egy nagyon finom köret lett belőle. Akár fő fogásként is megállná a helyét.
 
Grillezett padlizsán paradicsomos túró töltelékkel
Hozzávalók:

  • 200 g sovány túró
  • 3 ek. salátakrém (majonézzel is lehet készíteni)
  • 2 közepes paradicsom
  • néhány levél friss bazsalikom
  • só, bors, pici cukor
  • 1 közepes padlizsán
  • kevés olíva olaj
Elkészítés:

A paradicsomok belsejéből eltávolítjuk a magokat, majd a húsát apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót a salátakrémmel, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele egy pici cukrot. Belekeverjük a paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot, majd tálalásig hűtőbe tesszük.


A padlizsánt hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és a grillre tesszük.


Amikor elkészült, tányérra teszünk egy szeletet, majd rákanalazzuk a paradicsomos túrót. Befedjük egy másik padlizsán szelettel, és azonnal tálaljuk.

Grillezett, vagy rántott ételek mellé tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése