2015. május 15., péntek

Gombás zúzapörkölt

Kicsit fel akartam dobni a zúza pörköltet. A hagyományos változat is nagy kedvencem, de ez a verzió simán lepipálja. Alig tudtam abbahagyni... 🙂

Gombás zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 500 g csirke zúza
  • 500 g csiperke gomba
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kuktában kevés olajon üvegesre pirítjuk. 

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. 

Beletesszük a megmosott, megtisztított csirkezúzát, majd lezárjuk a kuktát és 45 perc alatt puhára főzzük.

A megpuhult pörkölthöz adjuk a megmosott, megtisztított, felszeletelt gombát és készre főzzük.

Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése