2015. május 15., péntek

Somlói galuska egyszerűen

Nagyon egyszerűen elkészíthető finom desszert, amit bármikor szívesen megeszek. Próbáltam a lelkiismeretemet nyugtatni és édesítővel csináltam a pudingot :)

Somlói galuska egyszerűen

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 10 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 ek víz
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A krémhez:
  • 1 cs vanília puding
  • 1 cs csokoládé puding
  • 9 dl tej
  • 1 marék mazsola
  • rum aroma
  • 18 szem édesítő tabletta

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a sütőport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon, tűpróbával kb 20 percig sütjük.
Egyenként 4,5 dl tejjel és 9 db édesítő tablettával megfőzzük a kétféle pudingot. A csokoládé pudingba belefőzzük a mazsolát, és ízlés szerint rum aromával ízesítjük.
A piskótát kis kockákra vágjuk. Kis tálkákba kanalazunk a vanília pudingból, teszünk rá egy marék piskótakockát, majd csokoládé pudingot, megint piskótát, és a végén egy kis vanília pudingot.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.

Ízlés szerint tejszínhabbal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése