2015. május 15., péntek

Csirkemell falatok vadas mártásban

Ez nem az igazi vadas recept, hanem egy eléggé leegyszerűsített változat, de annál finomabb. 🙂

Csirkemell falatok vadas mártásban

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • ételízesítő
  • 2 ek liszt
  • 4 db babérlevél
  • őrölt bors
  • olíva olaj

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.
A vöröshagymát, a sárgarépát, fehérrépát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A mártást a megpirított csirkemellhez keverjük.
Burgonya vagy zsemlegombóccal, esetleg tésztával tálalhatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése